23jaar

DE SALESOPLEIDING – open inschrijving 

Een unieke combinatie van verkoopkracht optimaliseren én strategisch denken. Dat is de Salesopleiding. Ben jij (al jaren) werkzaam in een buitendienstfunctie in de Hotellerie (of aanverwante branche) of start je binnenkort in deze functie? Wil jij als verkoopprofessional je basis versterken door het aanscherpen van je werkwijze en zo betere resultaten boeken? De Salesopleiding is precies wat jij zoekt! Investeer in een krachtige korte beroepsopleiding van 5 maanden (6 opleidingsdagen) waarin je alle facetten van het veelzijdige buitendienst verkoopvak aan bod komen. Daarnaast leer je strategisch denken. Je maakt een concreet plan voor jouw segment(en) zodat je effectiever jouw markt gaat bewerken.

Download hier de brochure

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor jou: een gedreven professional die het verkoopvak gerelateerd aan de hotellerie tot in de puntjes wil beheersen (Sales Executive, Sales Manager, Account Manager etc.). Voor zowel ‘doorstromers’ als voor salesmedewerkers met 5 of 10 jaar werkervaring zorgt de opleiding dat je zelfstandig(er) en zelfverzekerd(er) je functie kunt uitvoeren. Deelname aan de Salesopleiding is mogelijk na een intakegesprek met één van de opleiders. De theorie is op MBO-4+ niveau; de opdrachten, oefeningen en praktijktoepassingen vragen een HBO denk- en werkniveau. De salesopdrachten nemen per week ongeveer een dagdeel in beslag tijdens je werk. Het lezen van de boeken en het schrijven van het Strategisch Plan van Aanpak kost je ca. één avond in de week en dagdeel in het weekend.

Concreet doel en praktische aanpak

De Salesopleiding is erop gericht sterke gedreven Sales Professionals af te leveren aan de Hotellerie en aanverwante organisaties. Wij bieden je een complete opleiding van alle facetten van het salesvak en een intensieve begeleiding gedurende de duur van de opleiding. De Salesopleiding bestaat uit 6 intensieve opleidingsdagen en vergt van jou als cursist ook de nodige actie buiten de deze dagen om. Er wordt gewerkt in kleine ‘klasjes’ van maximaal 5 cursisten zodat je heel veel persoonlijke aandacht krijgt op jouw eigen niveau en er praktijkgericht met de materie geoefend kan worden. De opleiding wordt afgesloten met een aantal examens waaronder een praktijkexamen. Een leuke supercomplete opleiding voor zowel beginnende als meer ervaren Salesprofessionals.

Duur van de opleiding

De Salesopleiding bestaat uit 5 intensieve opleidingsdagen en een examendag en vergt van jou als cursist ook de nodige actie buiten de deze dagen om. De totale belasting is ca. 0,5 dag per week. De totale opleidingsperiode is 5 maanden.

Belangrijke leergebieden

 • Klantgericht denken en doen, bewustwording.
 • Givability® in je Sales benadering.
 • Klantgericht prospects en suspects benaderen en afspraken maken.
 • LinkedIn professioneel gebruiken
 • Het verkoopgesprek, structuur en alle ins-en outs leren.
 • Onderhandelen voor een optimaal resultaat, stijlen en technieken.
 • Revenue management, de basis begrijpen en eigen maken.
 • Omgaan met lastige situaties en leren doortastend te zijn in gesprekken.
 • Jezelf optimaal presenteren in alle mogelijke situaties.
 • Overtuigende voorstellen & klantgerichte e-mails schrijven.
 • Accountmanagement & werken met accountplannen.
 • Basis Marketing voor salesprofessionals.
 • Twee dagen stage op de salesafdeling van een andere salesorganisatie.
 • Je eigen Strategische plan van aanpak maken en verdedigen.

Tijdens de opleiding schrijft iedere deelnemer een eigen Strategisch Plan van Aanpak wat verdedigd moet worden. De examinator gaat mee naar een echt klantgesprek wat wordt beoordeeld, evenals een acquisitie telefoongesprek. De deelnemers schrijven een stageverslag over de 2 dagen die zij meekijken op de salesafdeling van een andere organisatie. 

Verwacht resultaat

Na het succesvol afronden van de Salesopleiding ontvang je een certificaat met je resultaten. Je bent allround geschoold en beheerst de verschillende facetten van het salesvak op jouw unieke, professionele manier. Je bent in staat geheel zelfstandig de salesafdeling van een middelgroot hotel te runnen of in een team samen te werken.

Investering

De totale investering bedraagt € 3.950 excl. BTW voor de opleiding, verblijfkosten (lunches) en examinering.

Al veel salesprofessionals (m.n.) uit de hotellerie gingen je voor! De eerstvolgende ‘klas’ (maximaal 5 deelnemers) van de Hotel Salesopleiding start voorjaar 2024.

Vanaf 5 deelnemers starten wij weer een volgende klas. Neem voor meer informatie contact op met Jeff Dadema, 079 323 82 62 of via het contactformulier. Of schrijf je direct in via het inschrijfformulier onderaan de pagina.

Daarom Letsgoactive

 • Praktisch & resultaatgericht
 • Gedreven, ervaren trainers
 • Hoge intensiteit, veel dynamiek
 • Dé experts in Hospitality & Leiderschap
 • Al 23 jaar toonaangevend in Gastvrijheid
 • Ontwikkelaars van Givability® en Gevend Leiderschap
Maak een feestje van je werk!

nl