23jaar

EFFECTIEF MENSGERICHT LEIDINGGEVEN

Gevend Leiderschap is de krachtige mensgerichte hedendaagse nieuwe leiderschapsstijl vanuit de Givability® filosofie. Gevend Leiderschap kenmerkt zich door het streven medewerkers zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te maken en hen tot bloei te laten komen en het creëren van een ‘buitengewoon team’. Leidinggeven met de knop op geven, met als resultaat een hoge mate van betrokkenheid en medewerkers die initiatief en verantwoordelijkheid (durven) nemen, een succesvol en gedreven team waar alle teamleden trots op zijn er deel vanuit te mogen maken en een beter resultaat. Gevend leiderschap maakt leidinggeven niet alleen effectiever maar daadwerkelijk ook makkelijker! Daarom maakt Gevend Leiderschap deel uit van al onze leiderschapstrainingen.

Wil jij jezelf en de andere leidinggevenden binnen jouw organisatie zich laten ontwikkelen tot gevende leiders? Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of een voorstel.

Meer informatie over de training Gevend Leiderschap vind je hier.

LEIDINGGEVEN BEGINT MET GEVEN

Als leidinggevende zijn we graag bepalend en verwachten we vaak veel van onze teamleden. Dat ze op tijd komen, alles geven, klantgericht zijn, zoveel mogelijk verkopen, verantwoordelijkheid nemen, flexibel zijn, beschikbaar zijn, actief meedenken, noem maar op. En wat geven wij hen daarvoor terug? We geven wel aandacht, maar in veel gevallen zijn we daar, vooral door drukte, niet erg scheutig mee. We verwachten dus erg veel en geven doorgaans (veel) te weinig. En dan vinden we het gek dat als we omhoog zitten we soms geen medewerker kunnen vinden die wil komen werken of dat medewerkers minder enthousiast zijn over onze ideeën.

De manier waarop jij leiding geeft bepaalt je succes. Wanneer jij als formele leider overtuigend ‘geeft’, zullen medewerkers automatisch ook meer voor jou als leider over hebben en alles doen om een goed resultaat te halen. ‘Wat je geeft krijg je in de regel terug’ is een belangrijk uitgangspunt van Givability®. Geven is voor jou als leidinggevende evenzo belangrijk als voor de medewerkers in je team, misschien wel nog belangrijker. Met jouw knop op geven vervul je jouw rol binnen het team niet alleen veel beter, het wordt ook eenvoudiger je doelen met je teamleden te bereiken.

Wil jij jezelf en de andere leidinggevenden binnen jouw organisatie zich laten ontwikkelen tot gevende leiders? Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of een voorstel.

Meer informatie over de training Gevend Leiderschap vind je hier.

Terug

WERKEN AAN ZELFSTANDIGHEID

Als Gevend Leider werk je iedere dag aan het zelfstandiger en onafhankelijker maken van alle medewerkers in jouw team. In feite werk je er actief aan zoveel mogelijk leiderschap te ontwikkelen bij iedere medewerker. Daarbij het Daarbij ben je niet zozeer dienend als wel actief faciliterend. Een Gevend Leider is een leidinggevende die de lijnen uitzet, visie ontwikkelt en (bij)stuurt. De manier waarop dat gebeurt is ‘gevend’. Empathisch en altijd met de blik op ontwikkeling van het teamlid en het zo zelfstandig mogelijk leren functioneren en impact maken. Dat betekent dat je iedere dag bezig bent met het empoweren van medewerkers en het creëren van ‘groeimomenten’. Autonomie is een belangrijke factor bij het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers en draagt bij aan zowel het werkplezier als het werkgeluk!

Wil jij omwerken aan de zelfstandigheid van je medewerkers? We maken graag een voorstel maken voor je.
Meer informatie over de training Gevend Leiderschap vind je hier.

Terug

6 CONCRETE AANDACHTSGEBIEDEN

Als leidinggevende (op ieder niveau) heb je een grote invloed op zowel de klantbeleving als het werkgeluk van de medewerkers. Een gastvrije organisatie vergt dan ook een specifieke leiderschapsstijl. Gevend Leiderschap is leidinggeven met de knop op geven. Mensgericht en empathisch leidinggeven en een goede leider zijn waar je teamleden graag mee en voor werken.

Een Gevend Leider is absoluut geen ‘softe’ leider die alles maar goed vindt. Integendeel, een Gevend Leider is een leider die met zijn of haar visie en manier van handelen en communiceren medewerkers daadwerkelijk in beweging, en, mee krijgt. Een Gevend Leider inspireert, geeft richting, stuurt bij en neemt impopulaire maatregelen als dat nodig is. Op een manier die zorgt voor begrip en de juiste actie.

Om het jou als leidinggevende makkelijk te maken hebben we zes concrete aandachtsgebieden gedefinieerd waarmee jij als Gevend Leider aan de slag gaat. Om de betrokkenheid van jouw teamleden aanzienlijk te vergroten, jouw impact in het leven van je teamleden duidelijker en sterker te maken, het plezier om samen iets neer te zetten te verhogen en tenslotte het succes van je team en organisatie te vergroten. Zo leer je onder andere een veilige omgeving te creëren waarin de mensen in jouw team tot bloei kunnen komen en initiatief en verantwoordelijkheid durven nemen. Als gevend leider weet jij het beste uit mensen naar boven te halen, weet je hen te inspireren en een leider te zijn waarvoor teamleden door het vuur gaan. Met een beter resultaat, een onderscheidend goede ‘klantbeleving’, betrokken medewerkers en veel meer werkplezier tot gevolg.

Wil je dat we direct een voorstel maken voor jouw team van leidinggevenden?
Meer informatie over de training Gevend Leiderschap vind je hier.

Terug

Kunnen wij je blij maken met ons E-Book ‘Werken en leidinggeven met de knop op geven’?

Kunnen we jou alvast inspireren met ons E-Book?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Effectief leidinggeven begint met geven!
ruim 850.000

mensen getraind

waarvan 150.000

in Givability®

met 14

trainers

actief in 5

landen

nl