23jaar

ONZE HOSPITALITY & LEIDERSCHAP PODCASTS

Volg ons ook op je favoriete podcast kanaal! Maandelijks maken en publiceren wij een nieuwe episode boordevol inspiratie. Interviews en mooie gesprekken met relaties in verschillende branches, tussen onze trainers en met andere experts op het gebied van Hospitality en of Leiderschap. Wil je er geen een missen? Abonneer je dan op de Hospitality & Leiderschap podcast op Spotify, NRC App, Apple iTunes, Google Podcasts en vele andere kanalen. Je vindt ze allemaal op onze Anchor.fm pagina. Hieronder hebben we links naar de afleveringen gepubliceerd en rechts vind je de aankondigen vak komende edities. Veel luisterplezier en inspiratie gewenst! 

Seizoen 3 – 2021-2022

In deze eerste Hospitality & Leiderschap Podcast van het derde seizoen is Werkgelukdeskundige Veronique Kilian te gast. Haar recent uitgebrachte derde managementboek ‘Leidinggeven aan zelforganisatie’ en haar persoonlijke ervaringen staan centraal in deze podcast. Je krijgt inzicht in zelfsturende en zelforganiserende teams, wat daarbij komt kijken en wat er kan misgaan. En uiteraard komt werkgeluk uitgebreid ter sprake. Een mooi inspirerend gesprek!

Hierbij ook de link naar het boek ‘Leidinggeven aan Zelforganisatie’ van Veronique.

Seizoen 2 – 2021

Wat maakt nu dat je met de ene persoon juist meteen een klik hebt en de ander direct in je allergie zone terecht komt? En wat betekent dit in een team. In deze podcast is DISC en Insights Discovery expert Angelique Heijmans te gast en gaan we deze vraag beantwoorden. Wat is het verschil tussen DISC en Insights, wat betekenen de kleuren en wat kun je ermee?

In deze episode nemen Change Expert en Trainer Astrid van Wanum en Jeff Dadema je mee in diversiteit, in ruime zin, en in verandering. Wat is diversiteit precies en wat levert het jouw organisatie of team op? Welke uitdagingen komen we tegen en hoe ga je daar als leider mee om. Wat zien we in de maatschappij gebeuren en wat is onze visie hierop. Een ietwat filosofische aflevering van de Hospitality & Leiderschap podcast dit keer.

De horeca is al maanden op slot en er lijkt maar geen eind te komen aan de tunnel. Wat is er nodig weer aan de slag te kunnen en hoe kun je als horecaondernemer ook zelf werken aan perspectief? Thom Olschansky en Jeff Dadema geven hun kijk op de zaak en nemen je mee in het hervinden van perspectief. Met uiteraard de nodige tips!

In deze aflevering is Femke van Erp jouw podcasthost. Femke interviewt Jeff Dadema, Managing Director van Letsgoactive training groep, over de nieuwe leiderschapsstijl Gevend Leiderschap. Een mensgerichte hedendaagse manier van leidinggeven voortgekomen uit de Givability® filosofie. Jeff vertelt hoe Gevend Leiderschap is ontstaan, wat het verschil is met andere leiderschapsstijlen en en waarom het voor leidinggevenden zo interessant is met de knop op geven leiding te geven: het maakt leidinggeven effectiever en makkelijker.

Te gast in deze episode is Jeanine Huijbregts, Adviseur Gastvrijheid bij Thebe. Wat is nu precies kwaliteit van leven en hoe zorg je ervoor deze kwaliteit van leven te realiseren, onder normale omstandigheden en in covid-19 tijd? Jeanine geeft haar inspirerende visie en hoe zij zich er hard voor maakt. Daarnaast krijg je als luisteraar een mooie inkijk in hoe je met lef en leiderschap echt iets voor elkaar krijgt.

Hierbij de link naar de video See Me/Look at me

De term ‘anderhalve meter maatschappij’ was nog maar nauwelijks gevallen of Postillion Hotels kwam onder leiding van Algemeen Directeur Erik-Jan Ginjaar met de oplossing voor vergaderen en congresseren op 1,5 meter. In deze editie van de Hospitality & Leiderschap Podcast is Erik-Jan te gast en deelt hij zijn inspirerende visie op leiderschap in crisistijd. Hoe houd je tijdens lock downs en in crisis de mensen in je organisatie betrokken? Wat is de rol van positiviteit en aandacht? Een waanzinnig inspirerende leiderschap podcast!

Hoe word je als Wooncoöperatie met behulp gastvrijheid een onderscheidend klantgerichte organisatie? In een markt waarin veelal argwanend naar Wooncoöperaties wordt gekeken, laat Stichting Woonopmaat onderleiding van Directeur-Bestuurder Sjoerd Hooftman zien hoe je dat aanpakt. Een prachtig interview met mooie leiderschapsinzichten en praktische voorbeelden.

Gastvrij zijn naar jezelf en voor jezelf zorgen. In deze extra ingelaste editie neemt Mindfullness trainer Ellen Spoor je mee in hoe je goed voor jezelf kunt zorgen tijdens de lock down periode. Ervaar je extra stress omdat je niet aan het werk kunt of mag, werk je thuis en is vind je niet de rust die je nodig hebt om goed te functioneren? Wordt het allemaal een beetje teveel en merk je dat de huidige crisis een zware wissel trekt op je humeur? Dan is deze extra editie van onze podcast serie er vooral voor jou. Met concrete eenvoudige tips die je direct kunt toepassen om rustiger te worden en minder stress te ervaren met als resultaat dat je weer positief vooruit kunt.

Waarom doe jij wat je doet? Wat is de reden dat jouw organisatie bestaat? Meer dan ooit is het nuttig om over je missie en doel na te denken. En gezien de veranderende wereld, opnieuw te heroverwegen. Nieuwe paden te bewandelen en (weer) succesvol te worden. In deze episode is Frank Veldhof van Hutten en Edorfine te gast. Jeff en Frank nemen je mee in de wereld van Purpose, visie en het succes van organisaties.

De term komt regelmatig voor in onze podcasts, Givability®. Wat is Givability® nu precies? Wat houden de 7 principes in? En hoe kun jij Givability® inzetten in jouw werk en omgeving. In deze extra lange podcast nemen Jeff Dadema en Chantal van de Wiel je mee en vertellen ze hoe het precies werkt. Je krijgt daarbij uiteraard concrete tips om direct ook jouw knop op ‘geven’ te zetten en het succesvol toe te passen. Na het luisteren van deze podcast kun jij zelf meer impact maken en positieve invloed uitoefenen op alles om je heen.

We willen allemaal graag een sterk en succesvol team. Wat is een sterk team precies en wat komt erbij kijken je team sterk en succesvol te maken? In deze eerste episode van 2021 gaan Femke van Erp en Jeff Dadema op zoek naar het geheim van een sterk team. Met sprekende voorbeelden en veel stof om over na te denken. Laat je weer inspireren en werk aan jouw eigen team!

Seizoen 1 – 2020

Waar draait netwerken precies om? Wat is de rol van gastvrijheid bij netwerken en hoe doe je dat nu effectief? Je krijgt de antwoorden in deze episode. Gast aan tafel bij Jeff is niemand minder dan LinkedIn specialist Harrie Lamers. Het gesprek gaat over online netwerken en live netwerken, over netwerk events in deze tijd en in normale tijden waar we hopelijk snel weer in terecht komen. Uiteraard met de nodige concrete tips van Harrie. Veel luisterplezier!

Gast aan tafel in deze episode is Dennis Rook, Manager Verkoop bij Irado en Givability® Ambassador. Dennis is een gedreven leidinggevende met passie voor duurzaamheid. Samen met zijn team en collega’s bij Irado werkt hij dagelijks aan een afval-vrije wereld en een afvalbrij bedrijf. Waarom is dit zo belangrijk en hoe word je een afval-vrij bedrijf? Je hoort het in deze podcast. Daarnaast vertelt Dennis hoe hij leiding geeft aan zijn team in deze bijzonder tijd van thuiswerken. Veel luisterplezier weer!

In deze episode van de Hospitality & Leiderschap Podcast staat leiderschap centraal en nemen Remko Delsasso en Jeff Dadema van Letsgoactive training groep je mee in Persoonlijk Leiderschap. Hoe maak jij persoonlijk het verschil? Hoe ga je om met tegenslagen en ongewenste situaties? Wat doet de huidige tijd met je en hoe doorsta je die met glans? Je krijgt antwoord op jouw persoonlijke leiderschap vragen, maakt kennis met systemisch denken en leert hoe Givability® helpt bij jouw eigen leiderschap.. Bovendien is het ook gewoon weer een superleuke podcast om naar te luisteren!

Inspirerende Hospitality & Leiderschap podcast met als gast Marc Asselbergs, directeur van Revoir Groep, Gevend Leider en Givability® Ambassador. Je krijgt een boeiende inkijk in de wereld van de oogheelkunde een de oogheelkunde poli. Over hoe het team van Revoir en Ergra met behulp van Givability® het verschil maakt op de poli en over leiderschap in de wereld van ‘beter zien’.

Deze week is Margôt van Brakel, auteur van het boek ‘De mens van morgen’, te gast in de Hospitality & Leiderschap Podcast. Margôt is communicatie strateeg expert en expert op het gebied van Artificial Intelligenge. In de podcast krijg je een inkijk in hoe wij als mensen met ons leiderschap de toekomst zelf in handen hebben. Een waanzinnig inspirerend gesprek wat je zeker wilt beluisteren!

In de podcast verwijst Margôt naar een korte video, ‘Je suis donc tu es’, deze kun je hier bekijken.

In deze episode is Frank Veldhof, Operationeel Directeur van Hutten, te gast bij Jeff Dadema aan tafel. Een super inspirerend gesprek over amplitief leiderschap in coronatijd, over gastvrijheid en de veranderingen in de cateringmarkt en de toekomst van samenwerken in organisaties.

Onze podcast gaat deze keer over trainingsgedrag en effect. Een inspirerend interview met Stefanie Emons, Communicatie & Gedragsspecialist, trainingsacteur en trainer bij Letsgoactive training groep.

In deze episode heeft Jeff Dadema een inspirerend gesprek met Nicole de Leeuw, Givability® trainer bij Letsgoactive en eigenaar van Escape Room Emmelocked over werkplezier. Wat zorgt voor werkplezier en wat niet? Hoe zit het met het werkplezier nu we allemaal veel online werken?

Een inspirerend gesprek tussen Jeff Dadema (Host) en Hospitality & Sales Trainer Bianca Cuperus van Letsgoactive training groep over gastvrijheid en het verschil maken in deze lastige crisisperiode.

In deze eerste podcast maak je kennis met Letsgoactive training groep, ons gedachtegoed en jouw host in onze podcasts: Jeff Dadema

Coming up:

Binnenkort publiceren wij weer een agenda.

Maak een feestje van je werk!
nl