5 manieren om er iedere dag een feestje van te maken in Retail!

Van je werk een feestje maken in de winkel heeft op alle fronten effect. Je gaat je werk beter doen, geeft klanten oprechter aandacht en bent een plezierigere collega. Dat dit leidt tot een aanzienlijk beter verkoopresultaat is logisch. 5 concrete tips:

1. Zorg voor een leuke werkplek

Uw winkel is een aangename plaats voor uw klanten. Is het ook een aangename plaats om te werken? Weet waar uw team blij van wordt en werk daar structureel aan. Uw bedrijf moet voor hen de leukste plek om te werken zijn. Wie met plezier werkt functioneert beter en kan er zelf een feestje van maken. Creëer de ruimte om regelmatig samen iets te ondernemen. Organiseer bijvoorbeeld productpresentaties en laat uw team meedenken bij (product)ontwikkeling. Maar bovenal, wees oprecht geïnteresseerd in ieder teamlid.

2. Zorg iedere dag opnieuw voor duidelijkheid

Stem iedere dag op een leuke, interactieve manier af wat de concrete doelen zijn. Betrek alle medewerkers hierbij. Zo wordt het een teamprestatie. Behalve dat uw team gerichter werkt, wordt het teamgevoel gestimuleerd wat de samenwerking en sociale controle tussen de teamleden vergroot.

3. Maak van iedere dag een complimentendag

We sturen vaak op wat niet goed gaat. Terwijl mensen met meer plezier werken wanneer ze horen wat ze goed doen. Door iedere dag aan iedere medewerker minstens één compliment te geven motiveert u niet alleen uw teamleden, het dwingt uzelf ook echt oog te hebben voor wat goed gaat. Dat maakt u een leukere leidinggevende waar mensen voor door het vuur gaan.

4. Laat uw teamleden tenminste 3 vragen stellen aan uw klanten

Zorg ervoor dat uw medewerkers eerst goed in kaart brengen waar een klant mee geholpen is alvorens hem of haar iets te adviseren, te laten zien of te verkopen. Het stellen van tenminste 3 vragen helpt daar enorm bij. Het maakt hun werk veel leuker en zij zullen beter in staat zijn uw klanten echt goed te helpen. De conversie en de gemiddelde besteding zullen substantieel toenemen.

5. Gebruik de creativiteit van uw team

Organiseer een paar keer per jaar een medewerker bijeenkomst waar u samen nadenkt over ‘hoe kunnen we het nog leuker maken voor onze klanten en onszelf’. Uw medewerkers zijn creatiever dan u wellicht merkt, u hoeft die creativiteit alleen maar ‘aan te spreken’. Bovendien is de creativiteit vast al toegenomen als de voorgaande tips uitgevoerd worden.

Veel succes en maak een feestje van je werk!

Jeff Dadema
Letsgoactive training groep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *