Trots!

Bent je eigenlijk trots? Trots om te werken waar je werkt? Zijn je collega’s of medewerkers trots op het bedrijf waar ze werken? Best een belangrijke vraag eigenlijk en daarom wil ik het daar eens met je over hebben.

We zijn iedere dag bezig met het enthousiasmeren van ons team, onze medewerkers, onze collega’s om nog beter te presteren, om onze klanten nog beter van dienst te zijn. We sturen onze mensen naar school en op training zodat zij leren hoe ze het nog beter kunnen doen. Maar we vergeten daarbij vaak een ding namelijk in hoeverre zijn de mensen die binnen je bedrijf het verschil moeten maken daadwerkelijk trots op wat ze doen?

Iedereen trots

Stel je eens voor dat alle medewerkers van jouw organisatie trots zijn op wat ze doen. Ze gaan iedere dag met enorm veel plezier naar hun werk. Denken voortdurend na over hoe het nog beter kan en dragen oplossingen aan. Ze staan klanten, gasten of patiënten met heel veel enthousiasme te woord en willen klanten echt helpen en dat kunnen ze ook want ze hebben wat te bieden.

Wanneer je trots bent op wat je doet, doe je het doorgaans met veel enthousiasme. Je bent beter in staat om met tegenslagen om te gaan. Je motiveert eenvoudig anderen en bovenal kom je authentiek over in het verkoopproces. En dat laatste is een belangrijke factor in het hedendaagse verkopen. Het zorgt namelijk voor vertrouwen. En verkopen is zoals u weet het vertrouwen winnen van uw (potentiële) klanten.

In de praktijk

Ik geef training aan mensen in de meest uiteenlopende functies. Ik doe veel met praktijksimulaties om met materie te oefenen. Wat steeds weer opvalt is dat degenen die het meest succesvol zijn in klantcontact degenen zijn die authentiek enthousiast overkomen. En dat zijn dan weer altijd de mensen die daadwerkelijk trots zijn op wat ze doen en wie ze zijn. Het maakt daarbij eigenlijk niet uit in welke functie iemand werkzaam is. Trots zijn op wie je bent en wat je doet kan namelijk in iedere functie en in ieder bedrijf.

Kijk eens naar je team en stel jezelf en je collega’s de vraag: Hoe trots zijn wij op wie we zijn en op wat we (samen) doen? Maak er een thema van en stel met elkaar vast waar jullie samen echt goed in zijn en wat het maakt dat jullie trots zijn. Het zal je helpen ‘trots’ een belangrijke plek te geven binnen je organisatie. En ik verzeker je dat jullie resultaten aanzienlijk zullen verbeteren, zodat je vanzelf nog trotser wordt op je team en natuurlijk op jezelf. Veel succes!

Jeff Dadema
Letsgoactive training groep

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *