23jaar

Onderwijs en overheidsinstellingen zijn uiteraard heel verschillend. Wat zij gemeen hebben is de het leveren van een noodzakelijke dienst. Op deze pagina vind je een aantal trainingen die wij in zowel het onderwijs als bij overheden inzetten. Al onze trainingen worden overigens op maat gemaakt voor jouw organisatie. 

Online verbindend lesgeven voor docenten – Online training

Tijdens de pandemie wordt er regelmatig online lesgegeven. Online je les geven is echt anders dan live lesgegeven. In een interactie online training van 3,5 uur werken we met de deelnemende docenten aan de vertaling maken van een fysieke les naar een online variant waarbij interactiviteit, leren en plezier de succesfactoren zijn. De deelnemers leren wat je aan een fysieke les kunt (en moet) veranderen om deze succesvol online te kunnen geven. Belangrijk is dat de studenten leren wat ze moeten leren en dat de les de moeite waard is om te volgen, waardoor studenten aangehaakt blijven.

Training Gastvrijheid & Gastheerschap in onderwijs & bij overheden

Overheden en onderwijs kennen veel procedures en regels. Dienstverlening bestaat grotendeels uit ‘hoe’ de medewerker communiceert met de gebruiker. De uitdaging is om minder in systemen en meer in mensen te denken. En dat kan heel goed samengaan. De training Gastheerschap zoomt in op de gesprekken van medewerkers in allerlei functies. Hoe kun je oprecht verbinding maken en daarmee de ervaring van de student, collega, burger of bezoeker overtreffen? Letsgoactive helpt je graag.

Training feedback geven & gedrag beïnvloeden

Leer beter en effectiever feedback geven en het gedrag van anderen positief te beïnvloeden. Op welke manier bereik je dat de ander bewust wordt van zijn/haar (ongewenste) gedrag? Dat hij/zij begrijpt welk effect dat heeft? Welke invloed heeft jouw communicatie daarop? Hoe krijg jij iemand in beweging? De in de training aangereikte handvatten maken je communicatief sterker en vergroten de kans aanzienlijk dat de ander het ongewenste gedrag daadwerkelijk verbetert.

Training effectief & motiverend leidinggeven

Je geeft leiding aan een team en dat is niet altijd eenvoudig. Je wilt je team laten groeien en samen werken aan een beter resultaat. Hoe doe je dat? Hoe motiveer en stimuleer je ontwikkel je je teamleden tot hogere prestaties? Hoe houd je de kwaliteit blijvend op een hoog niveau. Deze training van twee keer een dagdeel of één dag is een sterke basis voor iedere leidinggevenden. Het programma kan, afhankelijk van je wensen, op verschillende manieren worden ingevuld.

Training Gevend Leiderschap (Empathisch Leiderschap)

Zoek je een training voor een team van ervaren leidinggevenden dan is dit de training die aan je wensen voldoet. Gevend Leiderschap kenmerkt zich door het streven medewerkers zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te maken en hen tot bloei te laten komen en het creëren van een ‘buitengewoon team’. Leidinggeven met de knop op geven, met als resultaat een hoge mate van betrokkenheid en medewerkers die initiatief en verantwoordelijkheid (durven) nemen, een succesvol en gedreven team waar alle teamleden trots op zijn er deel vanuit te mogen maken en een beter resultaat. Gevend leiderschap maakt leidinggeven niet alleen effectiever maar daadwerkelijk ook makkelijker!

Training effectief coachen voor leidinggevenden

Tweedaagse training coachen van medewerkers. Coachen is de ander helpen zichzelf te verbeteren. Coachen vergt tijd en geduld. Jullie leren de basisprincipes van coachen en de gesprekstechnieken om op een effectieve wijze medewerkers te coachen.

Timemangement – No time to waste!

Tijd wordt steeds schaarser en we beschikken inmiddels over zoveel communicatiemiddelen dat het steeds lastiger wordt om je tijd goed en effectief te blijven ‘managen’. Bovendien lijkt het wel of er steeds meer werk bijkomt en mensen steeds meer van je willen. In deze training word en de deelnemers zich bewust van alle factoren die hen ‘storen’ om taken goed uit te voeren. Naast inzicht oefenen we ook met de praktische kant van timemanagement. Een training die geen waste of time is!

Beoordelen & functioneringsgesprekken

Gemotiveerde medewerkers zijn de spil van iedere organisatie. In jaarlijkse evaluaties met medewerkers wordt het functioneren besproken en en afspraken gemaakt voor een volgende periode. Het belang van deze gesprekken is groot. Het enthousiasme om de gesprekken te voeren vaak veel minder groot. Deze training geeft jullie als leidinggevenden handvatten om met (meer) zelfvertrouwen deze gesprekken te voeren. Uiteraard gebaseerd op jullie formulieren of systeem.

Heb je een andere vraag?

Neem even contact met ons op want wij helpen je graag. Regelmatig ontwikkelen wij nieuwe trainingen voor onze relaties. Op basis van jouw vraag maken wij graag een voorstel op maat voor jouw team. Rechts op deze pagina vind je hoe je ons kunt bereiken of zorgen dat wij contact met jou opnemen.

Daarom Letsgoactive

  • Praktisch & resultaatgericht
  • Gedreven, ervaren trainers
  • Hoge intensiteit, veel dynamiek
  • Dé experts in Hospitality & Leiderschap
  • Al 23 jaar toonaangevend in Gastvrijheid
  • Ontwikkelaars van Givability® en Gevend Leiderschap

Maak een feestje van je werk!
nl