HWW zorg zet breed in op Hospitality & Givability®

De eerste groep HWW-ers met het deelnamecertificaat

Met als kernwaarden ‘Passie voor zorg’, ‘Professioneel’ en ‘Sprankelend’ weet Haagse Woon- en Wijkzorg (HWW zorg) dat naast en bij het bieden van een uitstekende en persoonsgerichte zorg vooral Hospitality een zo belangrijk aandachtsgebied is. In september van het afgelopen jaar is HWW daarom gestart met een grootschalig trainingstraject voor alle ruim 600 medewerkers van Woonzorg. HWW heeft daarbij gekozen voor Letsgoactive training groep uit Zoetermeer als trainingspartner.

 

De keuze voor het Givability® programma

De keuze voor het Givability-programma van Letsgoactive was voor HWW een hele bewuste vertellen Irene van der Greef, Projectmanager en Matthijs den Braber, Manager Voeding & Gastvrijheid binnen HWW. We zochten een partij die helemaal Hospitality ademt, goed thuis is in de zorg en bovendien onze mensen echt in beweging weet te krijgen. De afgelopen jaren zijn turbulent geweest binnen de zorg en met name binnen HWW. De organisatie is zichzelf op een sterke wijze opnieuw aan het uitvinden en wij vinden het belangrijk dit te doen met de medewerkers. Zij zijn het hart van onze organisatie. We willen de locaties weer laten bruisen van energie en positiviteit.

Een van de eerste Kick-Off’s met de zorgmedewerkers

Givability staat voor de kracht van geven en bestaat uit 7 met elkaar verbonden principes. Ieder principe helpt onze medewerkers concreet invulling te geven aan een onderscheidend goede beleving. Daarnaast zorgt Givability voor leiderschap bij iedere medewerker. Niet afwachten, maar zelf in actie komen overal en altijd en zorgen voor een geweldige en vooral fijne beleving. Daarbij is er niet allen aandacht voor onze bewoners en bezoekers, maar ook voor de eigen beleving en het werkplezier van iedere medewerker. Om echt gastvrijheid te kunnen zijn is het een must dat onze medewerkers het ook echt leuk vinden om te doen.

Het programma bij HWW zorg

In september van het afgelopen jaar startte het uitgebreide traject met het Bestuur en de Locatiemanagers. De locatiemanagers hebben vervolgens samen met Letsgoactive het Hospitality DNA van HWW zorg gedefinieerd met als belofte: Een glimlach op ieders gezicht! Een glimlach bij onze bewoners en hun naasten en een glimlach bij iedereen die binnen HWW zorg werkzaam is.

De eerste Givability® Verrassingsmoment door de Receptiemedewerkers

Iedere groep start met een eigen Kick-Off programma gevolgd door 3 trainingsmomenten met steeds een periode van een aantal weken ertussen. In de periode tussen de trainingsdagen werken de medewerkers aan concrete opdrachten tijdens hun werkzaamheden. Iedere trainingsgroep krijgt daarnaast als groep de ‘informeel leren’ opdracht een verrassend Givability-moment voor een door henzelf te bepalen groep mensen, bewoners, familieleden of collega’s binnen HWW te organiseren. De eerste Givability-momenten waren meteen een groot succes.

Tijdens de Kick-Out hebben de deelnemers hun wens voor HWW gedeeld in de wensboom

 

De Voedingsmedewerkers en Receptiemedewerkers mochten afgelopen september het spits afbijten. Onlangs vonden de Kick-Outs plaats voor alle facilitaire medewerkers. 4 bruisende happenings waar de lach op ieders gezicht te zien was.

Begin dit jaar zijn de trainingen voor onze Zorgmedewerkers en Teamleiders van de 10 woonlocaties in Den Haag gestart en inmiddels in volle gang. De aanpak met 3 trainingsmomenten blijkt een goede greep aldus Van der Greef en Den Braber. De eerste trainingsdag zijn sommige medewerkers nog wat huiverig. “Waarom hebben wij dat nodig” en “Ik ben al heel gastvrij” waren veel gehoorde uitspraken voorafgaand aan de eerste trainingen. Gaaf om te zien hoe in de loop van de training de manier waarop mensen erin staan volledig is veranderd van afwachtend naar enthousiast en actief. We hebben wat moois in gang gezet met grote impact voor onze bewoners en cliënten, onze medewerkers en HWW als organisatie.

Een glimlach op ieders gezicht

Voor de zomer ronden de eerste groepen zorgmedewerker de training af. Na de zomer starten de volgende 40 groepen, die nog dit hele jaar met de training bezig zullen zijn. In het eerste kwartaal 2020 ronden we de training af. Ons ultieme doel: samen zorgen we voor een glimlach op ieders gezicht!

Bekijk hier meer informatie over de Givability training

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *