23jaar

DE SALESOPLEIDING

open inschrijving

Een unieke combinatie van verkoopkracht optimaliseren én strategisch denken. Dat is de Salesopleiding. Ben jij (al jaren) werkzaam in een buitendienstfunctie in de Hotellerie (of aanverwante branche) of start je binnenkort in deze functie? Wil jij als verkoopprofessional je basis versterken door het aanscherpen van je werkwijze en zo betere resultaten boeken? De Salesopleiding is precies wat jij zoekt! Investeer in een krachtige korte beroepsopleiding van 5 maanden (6 opleidingsdagen) waarin je alle facetten van het veelzijdige buitendienst verkoopvak aan bod komen. Daarnaast leer je strategisch denken. Je maakt een concreet plan voor jouw segment(en) zodat je effectiever jouw markt gaat bewerken.

Speciaal voor jou als Sales Professional in de buitendienst

De opleiding is bedoeld voor jou: een gedreven sales professional die het verkoopvak tot in de puntjes wil beheersen (Sales Executive, Sales Manager, Account Manager etc.). Voor zowel ‘doorstromers’ als voor salesmedewerkers met ruime werkervaring, zorgt de opleiding dat je zelfstandig(er) en zelfverzekerd(er) je functie kunt uitvoeren. De theorie is op MBO-4+ niveau; de opdrachten, oefeningen en praktijktoepassingen vragen een HBO denk- en werkniveau. De salesopdrachten nemen per week ongeveer een dagdeel in beslag tijdens je werk. Het schrijven van je eigen Strategisch Plan van Aanpak maakt onderdeel uit van het programma en de thuiswerkopdrachten.

Leergebieden

 • Klantgericht denken en doen, bewustwording.
 • Givability® in je Sales benadering.
 • Klantgericht prospects en suspects benaderen en afspraken maken.
 • LinkedIn professioneel gebruiken
 • Het verkoopgesprek, structuur en alle ins-en outs leren.
 • Onderhandelen voor een optimaal resultaat, stijlen en technieken.
 • Revenue management, de basis begrijpen en eigen maken.
 • Aftersales en het omgaan met lastige situaties.
 • Omgaan per (prijs)bezwaren en deze leren wegnemen.
 • Omgaan met lastige situaties en leren doortastend te zijn in gesprekken.
 • Jezelf optimaal presenteren in alle mogelijke situaties.
 • Overtuigende voorstellen & klantgerichte e-mails schrijven.
 • Accountmanagement & werken met accountplannen.
 • Basis Marketing voor Sales Professionals.
 • Je eigen Strategische plan van aanpak maken en verdedigen.

Tijdens de opleiding schrijft iedere deelnemer een eigen Strategisch Plan van Aanpak wat verdedigd moet worden. De examinator gaat mee naar een echt klantgesprek wat wordt beoordeeld, evenals een acquisitie telefoongesprek. De deelnemers schrijven een stageverslag over de 2 dagen die zij meekijken op de salesafdeling van een andere organisatie.

Resultaat

Na het succesvol afronden van de Salesopleiding ontvang je een Diploma met je resultaten. Je bent allround geschoold en beheerst de verschillende facetten van het salesvak op jouw unieke, professionele manier. Je bent in staat geheel zelfstandig op een strategische wijze een salesafdeling te runnen of in een sales team samen te werken.

Investering

De totale investering bedraagt € 3.950 excl. BTW voor de opleiding, verblijfkosten (lunches) en examinering.

In tijd is je investering 5 tot 6 maanden waarin je 5 klassikale opleidingsdagen en een examenochtend hebt en daarnaast zelf aan de slag gaat.

Al veel salesprofessionals (m.n.) uit de hotellerie gingen je voor! De eerstvolgende ‘klas’ (maximaal 5 deelnemers) van de Hotel Salesopleiding start najaar 2024. Vanaf 5 deelnemers starten wij weer een volgende klas. Neem voor meer informatie contact met ons op, 079 323 82 62 of via het contactformulier. Of schrijf je direct in via het inschrijfformulier onderaan de pagina.

WIJ WERKEN O.A. VOOR:

 
ruim 850.000

mensen getraind

waarvan 150.000

in Givability®

met 14

trainers

actief in 5

landen

Maak een feestje van je werk!
nl